„Ryby na świątecznym stole” – to bezpłatne przepisy, które pozwolą na przygotowanie bożonarodzeniowych potraw w nowej odsłonie. Dzięki temu można oszczędzić czas spędzony w kuchni. Podobnie jak w publikacji „Świąteczne smaki w zdrowym wydaniu”, w nowym e-book znajdziesz dokładny plan przygotowania każdej potrawy.
Każdy przepis zawiera ilość kalorii , a także proporcje makroskładników. Jest również określony czas przygotowania i stopień trudności. Dzięki temu każda potrwa jest smaczna i zdrowa. Inspirujące podpowiedzi na świąteczne dania sprawią, że stworzysz wyjątkowe potrawy na nadchodzące święta.
Święta pełne smaku, dieta pełna zdrowia
W poradniku „Ryby na świątecznym stole” znajdują się m.in. przepisy na:
E-book „Ryby na świątecznym stole” jest dostępny stronie diety.nfz.gov.pl, w zakładce E-booki. Przepisy można przeglądać – na komputerze, tablecie, telefonie. Można je też wydrukować.
Ryba na talerzu – zdrowie na co dzień
Ryby są naturalnym źródłem pełnowartościowego białka, kwasów tłuszczowych omega-3 oraz szeregu minerałów wspierających odporność, pracę serca i układu nerwowego. Zimą ich rola w diecie jest szczególnie ważna – pomagają uzupełnić niedobory witaminy D, wspierają odporność oraz dostarczają energii w okresie niskich temperatur i mniejszej ekspozycji na słońce.
Niech to będą zdrowe i pyszne święta!
